dostopi

Kako do Doma na Kofcah

 • Avtobusna postaja Tržič, čez Kamnik, Pirmance, Veliki vrh in Kal - 3 h 30.
 • Avtobusna postaja Tržič, skozi Dovžanovo sotesko, mimo kmetije Lukec v Dolini in čez sedlo Kal - 3 h.

Z avtomobilom:

 • Po lokalni in gozdni cesti Tržič-Jelendol, čez naselje Putrhof v Jelendolu, do planine Šija, 11 km, do doma - 30 min.
 • Po lokalni cesti Tržič-Jelendol, do domačije Lukec v Zgornji Dolini, 5 km, čez Kal - 2 h.
 • Po gozdni cesti iz Podljubelja (gostilna Ankele) do domačije Matizovec, 4 km, do doma - 1 h.
 • Po regionalni cesti Tržič-Ljubelj, do naselja Plaz v Podljubelju, čez Kal - 2 h 45.
 • Iz Tržiča, čez Kamnik, Pirmance, Veliki vrh in Kal - 3 h 30.
 • Iz Tržiča, skozi Dovžanovo sotesko, mimo kmetije Lukec v Dolini in čez sedlo Kal - 3 h.
maPZS

Opis dostopov

Podroben opis dostopov s časi.

Vir: maPZS

pohodi

Kam naprej?

NA PLANINCAH LUŠNO BITI – krožna pot po planinah

Od doma se odpravimo za planšarijo mimo hleva, kjer že ugledamo dobro uhojeno pot proti Šiji. Pot nas najprej pelje malo »zbrega«, nato nekaj časa hodimo po ravnem po planini Ilovica, kjer srečamo pastirske koče, zadnji del poti pa poskrbi, da pot ni preveč enostavna. Vzpon pa nas po nekaj minutah pripelje do planine Šija, od koder imamo zelo lep razgled na Storžič. Na Šiji stojijo taborniški dom, planšarija in dom gorskih reševalcev.

Pot lahko nadaljujete v dveh smereh:

 1. Po kačji nazaj proti Kofcam: pojdite mimo doma gorskih reševalcev (za taborniškim domom) in sledite oznakam na levi strani. Pot vas bo peljala čez melišče pod greben Kofce gore. Na koncu poti je nekaj bolj strmih serpentin, a ste kmalu na najvišji točki poti. Nato se skozi borovce spustite do pašnika, kjer pa lahko po poti do doma prevračate kozolce 😉 Krožna pot Vam bo vzela približno 1,5 ure.
 2. Naprej proti planini Pungrat: predlagam krožno pot po cesti do planine Pungrat (cesta je nekaj časa naravnost, nato pa se spusti proti omenjeni planini), kjer si morate privoščiti kozarec domačega mleka. Po počitku se odpravite levo od planšarije strmo v breg proti Škrbini. Nekje na pol višine (ni prehudo) zavijte levo na graničarsko pot, ki vas bo vodila nazaj proti Šiji, če pa zavijete desno, lahko »vandrate« naprej proti drugim planinam pod Košuto (Tegošče, Dolga njiva). Graničarska pot je zelo slikovita, polna cvetja in nudi lep razgled. Priporočam jo tudi mlajšim obiskovalcem gora. Krožna pot Vam bo vzela približno 4 ure.
maPZS

Opis poti

Podroben opis poti s Kofc in na Kofce.

V HRIBIH SE DELA DAN, V HRIBIH ŽARI – po vrhovih

Od doma se odpravimo po pašniku navkreber mimo križa, ki je zelo lepa razgledna točka. Od tod naprej po pobočju Košute do križišča, kjer se:

 1. odcepimo levo proti Velikemu vrhu (2088 m). Pot nas pelje prečno po pobočju do Toplarja, kjer prvič stojimo z eno nogo v Avstriji, z drugo pa v Sloveniji. Nato hodimo po slemenu do ciljne točke – Velikega vrha. Naš trud je ob lepem vremenu poplačan s prečudovitim razgledom na slovensko in avstrijsko stran. Od doma do vrha je približno 1,5 ure.
 2. Gremo naravnost proti Kofce gori. Pot nas pelje po slemenu navzgor in je kar precej strma, kamenje pod nogami pa se rado spodmakne, tako da dodatna previdnost in dobra oprema nista odveč. Ko pridemo na vrh, se nam odpre čudovit razgled. Od doma do vrha je približno 1,5 ure.

Ko pridemo enkrat na vrh grebena Košute, se lahko odpravimo desno proti naslednjim vrhovom:  Malo in Veliko Kladivo, nato se spustimo v sotesko Škrbina in se dvignemo proti Tegoški gori, nato prečimo še Užnik, Macesje in druge dokler ne pridemo do zadnjega v vrsti – Košutnikovega turna. Tam se spustimo proti planini Dolgi njivi in po graničarski poti nazaj proti Kofcam. Pri sestopu bodimo previdni na krušljiv teren. Krožna pot traja dobrih 12 ur.

maPZS

Opis poti

Podroben opis poti s Kofc in na Kofce.
Nadmorska višina: 1.488 m
Teritorij: Karavanke zahod
Koordinate (Google Zemljevidi): 46.417705, 14.323757

Planinski dom na Kofcah
Podljubelj 237, 4290 Tržič

www.kofce.si

T: +386 40 634 144 – Miha
T: +386 41 234 638
E: info@kofce.si

Moji_struklji_logo400

MOJI ŠTRUKLJI Slovenije

štrukljarnice v Ljubljani in Tržiču
Moji_struklji_logo400

naroci-struklje.si

spletna trgovina

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve